White Willow

Nou White Willow

Stoc Nelimitat

Stocul la acest produs este nelimitat.

Scoarta de salcie alba este utilizata in medicina traditionala de sute de ani. Salcia alba (Salix alba) este o specie originara din Europa centrala si de sud, dar creste si in America de Nord.

Salicin glicozidele, extrase din scoarta acestui copac, se descompun in acid salicilic in organism.

Salix alba sau salcia alba este o planta care poate fi intalnita in toate locurile umede si racoroase. Este cunoscuta si sub denumirea de salcie plangatoare, din cele mai vechi timpuri in medicina populara fiind folosita coaja ei. Printre cele mai cunoscute efecte ale sale se numara: efectul de calmare al durerilor, scaderea febrei, intaritor, purificare a sangelui. Infuzia din salcie alba se adminsitreaza pentru combaterea hemoragiilor interne, colitelor, reumatismului, etc.

Se foloseste si pentru ameliorarea afectiunilor de ficat, rinichi si inima. Preintampina infarctul si este recomandat tuturor barbatilor de peste 50 de ani. Este cunoscuta si datorita proprietatilor vermifuge si antimalarice iar compresele cu infuzie pot fi folosite pentru ameliorarea degeraturilor si tratamentul hemoroizilor.

In China este folosita de mii de ani pentru calmarea durerilor, in ocident fiind descoperite mai tarziu calitatile acesteia. Primul care a descoperit efectele benefice ale salciei a fost grecul Discorides in sec. I, iar mai tarziu medicul roman Galenus a studiat proprietatile terapeutice ale salciei.

Sunt recunoscute si proprietatile astringente ale salciei de stiinta moderna. In coaja salciei se gasesc in cantitati mari salicin, salicortin si alte glicozide, rasini, oxalati si enzime. Salicinul existent in constituentii plantei se transforma in organism in acidul salicilic care are foarte putine efecte secundare, motiv pentru care o putem denumi aspirina naturala. Nu are insa efectele secundare ale aspirinei care luata in doze mari poate iritra mucoasa digestiva cauzand stari de voma, diaree, hemoragi, ulcere gastrice sau poate da reactii alergice si chiar zgomot in urechi, surzenie si chiar paralizia cailor respiratorii (Lombardino, 1985).

Din cercetarile efectuate s-a demosntrat ca substantele antiinflamatorii nesteroidiene de tipul aspirinei, diminueaza activitatea unor prostaglandine (PG). Se stie ca prostaglandinele au rol important in buna functionare a sistemului imunitar, astfel incat substantele care ingreuneaza sinteza si activitatea unor PG vor avea efect antiimflamator. Salicilatul continut in coaja de salcie alba actioneaza in mod selectiv, blocand doar intr-o mica masura prostaglandinele din peretii stomacului si ai intestinului, astfel efectele secundare asupra acestor organe sunt minime. Salicilatul, dupa ce traverseaza stomacul si intestinul, ajunge la ficat unde va fi transformat in acid salicilic care are efect terapeutic.


Ingredientul activ al scoarţei de salcie, salicilul sau acidul salicilic, are efect ca acid acetilsalicilic, după ce este transformat în ficat şi mai este cunoscut şi ca ingredient principal al aspiriei. Acidul salicilic are un binecunoscut efect paliativ şi antipiretic şi previne formarea cheagurilor de sânge. Folosirea adecvată a scoarţei de salcie albă poate elimina efectele negative pe care anumite produse cu conţinut de acid salicilic le au asupra sistemului digestiv.
 
Pentru cine recomandăm ?
  • Persoanele care se aşteaptă la medicaţii eficiente fără efecte secundare.
  • Persoanele care urmează un tratament pentru artrită, ca adjuvant.
  • Persoanele care doresc să ajute la prevenirea trombozei, deoarece ingredientul activ din scoarţa de salcie albă, acidul salicilic, reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge.


Observaţie: Toate produsele au Certificat de Control al Calităţii, Asigurarea Calităţii şi de bune Practici de Fabricaţie

Ştiaţi că ?

Ştiaţi că extractul din scoarţă de salcie albă este folosit de secole pentru tratarea anumitor afecţiuni febrile şi inflamatorii şi pentru calmarea durerilor? Prin modificarea pe cale chimică a ingredientului său activ, oamenii de ştiinţă au descoperit acidul acetilsalicilic, care a devenit primul medicament de succes.

 
Numărul de doze zilnice:
 
Conţinut
400mg Scoarţă de salcie albă
Atenţie !

Respectaţi cu stricteţie dozele recomandate. Produsul nu trebuie administrat copiilor sau adolescenţilor sau persoanelor în cazul cărora nu se recomandă administrarea de preparate ce conţin acid salicilic. Folosirea sa trebuie evitată în timpul sarcinii şi alăptării.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Transport Gratuit

Transport gratuit pentru comenzile mai mari de 400 lei prin posta romana !

  • 47,19LEI