C 500

Nou C 500

Stoc Nelimitat

Stocul la acest produs este nelimitat.

Detalii: Datorită concentraţiei ridicate de vitamina C cu eliberare treptată, produsul C500 este un excelentă cale de suplimentare cu vitamine pentru fortificarea sistemului imunitar în perioadele critice. 


Continut: 100 tablete = 72 g

Datorită concentraţiei ridicate de vitamina C cu eliberare treptată, produsul C500 este un excelentă cale de suplimentare cu vitamine pentru fortificarea sistemului imunitar în perioadele critice. În plus, contribuie şi la formarea colagenului natural, ajutând astfel la menţinerea sănătăţii vaselor de sânge, oaselor, cartilagiilor, dinţilor, gingiilor şi pielii. Ca şi antioxidant, asigură protecţia împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi, poate încetini apariţia semnelor vizibile ale îmbătrânirii şi joacă un rol important în procesele metabolice producătoare de energie.
 
Acidul ascorbic sau vitamina C este o substanta hidrosolubila (adica se dizolva in apa) datorita acestei caracteristici eliminandu-se rapid din organism in cazul efortului fizic intens sau a antrenamentelor sustinute . Vitamina C a fost descoperita de savantul american de origine maghiara Szent -Gyorgyi Albert care a reusit pentru prima oara sa extraga vitamina C din ardei primind pentru remarcabila lui descoperire Premiul Nobel.In natura vitamina C se gaseste in numeroase fructe si legume , dar macesele contin cea mai importanta cantitate asociata cu flavonoidele substante care ii sporesc efectul.

Aparitia unor preparate cu absortie lenta (time realesed) ne permite asigurarea permanenta a organismului cu cantitatea de vitamina C necesara.

Linus Pauling , laureat al Premiului Nobel, a subliniat importanta vitaminei C in combaterea unor boli de la o simpla raceala la altele mult mai grave gen cancer. Consumul regulat de vitamina C creste imunitatea organismului mai ales fata de bolile de natura infectioasa, accelereaza vindecarea ranilor, stimuleaza respiratia celulara, sistemele enzimatice, are efect anti-stresscade colesterolul sanguin, are efect anticancerigen, contribuie la sinteza fibrelor de colagen, a cartilajelor si a oaselor, stimuleaza globulele rosii etc.

Deoarece este foarte consumata de organism se recomanda cresterea dozelor de catre sportivi inainte de competitii, vitamina C imbunatatind randamentul fizic.

Din pacate vitamina C este foarte sensibila la diferiti factori de mediu, lumina, caldura vapori de apa, fructele si legumele care o contin de multe ori pierzand mare parte din continutul lor de vitamina C datorita depozitarii necorespunzatoare.

Foarte important in administrarea vitaminei C este asocierea cu bioflavonoide, substante care favorizeaza absortia acesteia dar nu pot fii sintetizate de organismul uman fiind asimilate prin intermediul alimentelor sau preparatelor farmaceutice.. Cunoscute si ca vitamine P desi nu sunt propriu-zis vitamine, bioflavonoidele impreuna cu vitamina C reduc durerea, au efect hemostatic, actiune antibacteriana, sunt recomandate in tratamentul herpesului, stimuleaza secretia biliara, scad colesterolul, au efect benefic asupra persoanelor a caror piele se invineteste usor sau sangereaza nazal abundent. Se pot extrage din alge precum quercitina , sau se gasesc cantitati importante de bioflavonoide in fructe si legume citrice, ardei, coacazele negre sau cantitati mai mici in caise , struguri, cirese etc.

Totusi sunt necesare unele atentionari: consumul exagerat de bioflavonoide poate provoca diaree, utilizarea de anticonceptionale steroizi, aspirina sau consumul exagerat de alcool , creste necesarul organismului de vitamina C.

Preparatele cu vitamina C obtinute din extracte naturale contin acid ascorbic sub forma de poliascorbat care are un efect mult mai indelungat fata de preparatele sintetice.
 
Pentru cine recomandăm ?
  • Persoanelor susceptibile la infecţii.
  • Tuturor, în timpul lunilor reci de iarnă, pentru a oferi un sprijin suplimentar sistemului imunitar.
  • Sportivilor şi personalelor care execută munci fizice grele, pentru a reduce efectele extenuării.
  • Persoanele supuse unui tensiuni mentale intense, pentru a ajuta la funcţionarea normală a sistemului nervos.
  • Persoanelor în vârstă şi celor în convalescenţă în urma unor boli.
  • Fumătorilor activi şi pasivi.
  • Persoanelor care consumă alcool în mod frecvent.
  • Persoanelor care doresc să crească nivelul de absorbţie al fierului în organism (în special femeilor, de-a lungul anilor de fertilitate, şi pacienţilor suferind de anemie feriprivă).

Simptomele deficienţei de vitamina C pot include: un sistem imunitar slăbit, susceptabilitatea la infecţii, recuperarea lentă în urma bolilor, o perioadă prelungită de vindecare a rănilor, hemoragiile gingivale, parodontita şi durerile musculare.


Observaţie: Toate produsele au Certificat de Control al Calităţii, Asigurarea Calităţii şi de bune Practici de Fabricaţie

Ştiaţi că ?

O tabletă de vitamina C 500 furnizează tot atâta vitamina C cât 1 kg de portocale sau 10 kg de mere !

Şi că majoritatea fumătorilor suferă de deficienţă de vitamina C? Conform unor estimări, pe lângă alte numeroase efecte nocive, o singură ţigară poate „consuma” o cantitate de 25-50 mg vitamina C din organism, asta ca să nu mai pomenim de faptul că fumatul poate să şi împiedice absorbţia de vitamina C în organism.

 
Numărul de doze zilnice:
 
Conţinut
500mg Vitamina C
  
Atenţie !

Vitamina C este sensibilă la expunerea la lumină şi căldură, lucru care trebuie avut în vedere atunci când se alege locul de păstrare. Dacă aţi suferit de calcului renali, adresaţi-vă medicului înainte de a începe administrarea acestui produs.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Transport Gratuit

Transport gratuit pentru comenzile mai mari de 400 lei prin posta romana !

  • 50,49LEI