Mega B Complex

Mega B Complex

Stoc Nelimitat

Stocul la acest produs este nelimitat.

Despre B-Complex


Tablete cu absorbtie prelungita, ce contin vitaminele B in cantitati ridicate. Participa la mentinerea functionarii sanatoase a sistemului nervos, prin urmare produsul se recomanda in caz de stres prelungit si extrem si efort fizic si mental ridicat. Vitaminele B ajuta la mentinerea structurii si functiei normale a pielii si a membranelor mucoase si participa la o serie de procese metabolice importante.


Detalii: Mega B Complex este un produs 100 % natural ce contine toata gama de vitamine B in doze mari si cu eliberare prelungita. Vitaminele B ajuta organismul in caz de stres, cadere de par si piele sensibila.


Continut: 100 tablete = 230 g


Complexul de vitamine B cuprinde toate vitaminele de tip B, acid para-aminobezoic (PABA) inozitol, colina si vitamina H (biotina). Toate aceste vitamine isi manifesta efectele fiziologice si biochimice in mod sinergic, intr-o stransa legatura. Este stiut faptul ca vitaminele din complexul B sunt solubile in apa, ceea ce a determinat ca preparatele moderne sa aiba absorbtie intestinala lenta (retard) si sa fie preferate datorita faptului ca asigura o concentratie sanguina constanta pentru un timp mai lung.


Putini stiu ca simtome precum caderea si incaruntirea paruluimatreatafriabilitatea unghiilor, deshidratarea pielii sunt date de un aport insuficient de vitamine B si pot fi ameliorate fara a utiliza sampoane sau creme extrem de sofisticate.


Vitamina B1 (tiamina) joaca un rol important in metabolismul glucidelor si este util pentru functionarea normala a musculaturii si a sistemului nervos. Il putem gasii in cereale si drojdie. A fost denumita “vitamina performantei intelectuale”, datorita efectului asupra activitatii sistemului nervos prin asigurarea cresterii randamentului intelectual. Are si efect usor diuretic. Necesarul de vitamina B1 creste daca persoana respectiva urmeaza un sport de performanta, daca este stresata sau daca are un consum crescut de glucide. Tonusul muculaturii netede este mentinut de un consum crescator de vitamina B1Carenta vitaminei B1 duce la aparitia bolii Beri-Beri.


Vitamina B2 (riboflavina) are un rol esential in fixarea fierului in hemoglobina, in catabolismul lipidelor si al glucidelor, in sinteza proteinelor, imbunatatirea vederii prin cresterea sensibilitatii retinei, contribuie la dezvoltarea fizica. Tulburarile de crestere si dezvoltare, favorizarea aparitiei unei boli dermatologice apar pe un deficit de vitamina B2. Aportul insuficient duce la reducerea biosintezei proteinelor. La sportivi si in conditii de stres creste aportul de vitamina B2 creste. In alimente il gasim alaturi de vitamina B1.


Vitamina B3 (niacinamida, amida acidului nicotinic, factori PP) joaca un rol deosebit in procesele de oxidoreducere, in metabolismul glucidelor precum si al lipidelor. Buna functionare a aparatului digestiv, a sistemului nervos, mentinerea integritatii tegumentelor si mucoaselor precum si sinteza normala a unor hormoni (testosteron, insulina, estrogeni) tine de aportul de vitamina B3. Calmeaza durerile migrenoase, imbunatateste circulatia sanguina, scade tensiunea arteriala, scade concentratia trigliceridelor si a colesterolului. Are un rol important in combaterea halenei, (miros neplacut al gurii) si amelioreaza durerile ulceroase.


 Vitamina B4 (acidul folic) participa la biosinteza acizilor nucleici, la metabolismul unor aminoacizi, favorizeaza asimilarea fierului, si impreuna cu alte vitamine are rol in biosinteza hemoglobinei si a globulelor rosii ceea ce il face indispensabil in tratamentul unor anemii. Malformatiile congenitale (spina bifida-coloana vertebrala deschisa la exterior) sunt determinate si de lipsa acidului folic. Cercetari recente au demonstrat ca acidul folic are un rol important si in profilaxia cancerului de col uterin.


 Vitamina B5 (acidul pantotenic sau pantontenat de Ca) are rol in generarea energiei proceselor fiziologice prin catabolismul glucidelor si lipidelor. Multe reactii enzimatice depind de aportul vitaminei B5. Ajuta la mentinerea structurii si functiei normale a pielii si are un rol pozitiv in stimularea cresterii si pigmentarii parului. Functionarea normala a glandelor suprarenale este direct influentata de vitamina B5.


Vitamina B6 (piridoxina) are multiple roluri datorita faptului ca activeaza unele enzime. Are rol in metabolismul aminoacizilor, al acizilor grasi esentiali si ai fierului. Il gasim in drojdie ficat si carne. Este indispensabila formarii globulelor rosii si a anticorpilor. Avand rol in metabolismul aminoacizilor necesarul zilnic creste in raport direct cu cantitatea de proteine consumate. Necesarul de vitamina B6 creste in functie de efortul fizic si aportul de proteine. Lipsa vitaminei B6 are influenta negativa asupra tesutului muscular. Demonstratii clinice au dovedit ca un consum substantial de vitamina B6 atenueaza tensiunea nervoasa, durerile asociate ciclului menstrual si senzatia de greata. Actioneaza ca un slab diuretic natural si este necesara pentru fixarea vitaminei B12.


Vitamina B7 (biotina sau vitamina H) intra in componenta unor enzime care contribuie la metabolismul glucidelor, lipidelor si proteinelor. Are un efect bun in mentinerea integritatii pielii, diminueaza durerile musculare consecutive oboselii, impiedica caderea si incaruntirea parului. Aportul de vitamina B7 este crescut in cazul sportivilor. Absorbtia acestei vitamine este incetinita de avidina din oul crud.

Vitamina B8 (colina) este sintetizata in cantitati insuficiente si de catre organism.Impreuna cu inozitolul favorizeaza legarea acizilor grasi liberi prevenind incarcarea ficatului cu grasimi (steatoza hepatica) si depunerea colesterolului pe peretii arteriali. Participa la eliminarea substantelor toxice si a metabolitilor inutili din organism. Lipsa vitaminei B7 duce la tulburarea activitatii cerebrale si scaderea capacitatii de memorare.


 Vitamina B9 (inozitolul) joaca un rol favorabil in cresterea parului si prevenirea aterosclerozei. Impreuna cu colina (ambele substante sunt componente ale lecitinei) participa la biosinteza fosfolipidelor. Este absolut indispensabila transmiterii influxului nervos, deci, activitatii cerebrale. Are si efect calmant.


Vitamina B10 (PABA – acidul para-aminobezoic) contribuie la metabolismul fierului si la formarea globulelor rosii (hematii). Ajuta la sinteza acidului folic si absorbtia acidului pantotenic. Lipsa vitaminei B10 duce la incaruntire si la aparitia eczemelor.

 Vitamina B12 (ciancobalamina) are un rol deosebit in metabolismul glucidelor si acizilor grasi, in formarea globulelor rosii precum si in sinteza proteinelor. Ajuta la cresterea poftei de mancare a greutatii corporale si la dezvoltarea fizica. Este utila in profilaxia si tratamentul anemiei. Poate fi gasit in ficat si in preparatele de ficat. Vitamina B12 ajuta la mentinerea functionalitatii normale a sistemului nervos, diminueaza irascibilitatea, contribuie la imbunatatirea capacitatii de concentrare si memorare si pastrarea echilibruliui psihic.


Datorita faptului ca reduc efectele stresului iar sportivilor le sunt indispensabile preparatele de complex vitamic B sunt utile oricarei persoane. Sunt un supliment alimentar util in prevenirea si tratarea alergiilor, tulburarilor psihice si neurologice. Consumul de complex vitaminc B duce la o colorare mai inchisa a urinei si un miros caracteristic. La sportivii de performanta acest fenomen este insesizabil.

Sunteţi expus unor situaţii de stres intens? Aveţi o existenţă extrem de agitată? Vreţi să faceţi ceva pentru sănătatea dumneavoastră? Păstraţi cel puţin un minut al zilei pentru dumneavoastră, cât să luaţi o tabletă de  Mega B Complex cu o înghiţitură de apă. Această tabletă cu o concentraţie ridicată din aproape toate vitaminele B şi cu eliberare treptată vă poate ajuta să vă menţineţi prospeţimea mentală.  Complexul Mega B Complex contribuie la sănătatea pielii, a membranelor mucoase şi a sistemului imunitar şi stimulează funcţionarea sănătoasă a sistemului nervos.


  • Persoanelor supuse unei tensiuni mentale intense, cum ar fi sesiunile de examene sau îndeplinirea sarcinilor de serviciu cu termene limită foarte strânse.
  • Persoanelor implicate în activităţi fizice intense, pentru a reduce oboseala şi senzaţia de epuizare fizică


Deficienţele

Simptomele deficienţei de vitamina B pot include: în funcţie de tipul de vitamina B care este consumat în cantităţi insuficiente, simptomele pot varia de la lipsa poftei de mâncare, anemie şi probleme dermatologice, la probleme cardiace, musculare, nervoase şi metabolice.


Observaţie: Toate produsele au Certificat de Control al Calităţii, Asigurarea Calităţii şi de bune Practici de Fabricaţie


Ştiaţi că persoanele care urmează un regim alimentar de tip vegan (nu consumă alimente de origine animală) pot ajunge cu uşurinţă la o deficienţă de vitamina B12 ?Numărul de doze zilnice:
 
Conţinut
- 100mg Tiamină
- 100mg Riboflavină
- 100mg Niacinamidă
- 100mg Acid pantotenic
- 100mg Piridoxină
- 100mg Colină
- 100mg Inozitol
- 100mg PABA
- 125mcg Acid folic
- 100mcg Cianocobalamină 
- 100mcg Biotină

Atenţie !

Consumul de vitamina B poate rezulta în colorarea urinei în galben aprins.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Transport Gratuit

Transport gratuit pentru comenzile mai mari de 400 lei prin posta romana !

  • 111,54LEI