Oregano Oil

Oregano Oil

Stoc Nelimitat

Stocul la acest produs este nelimitat.

Origanum Vulgare este o specie aparte care are un continut bogat in uleiuri volatile si proprietati excelente in mentinerea sanatatii. Desi pentru multi Oregano este doar o planta aromata, aceasta specie aparte are diverse intrebuintari in caz de febra, diaree, voma, micoze sau hepatita. Cei care au folosit pentru prima data uleiul de Oregano si i-au recunoscut proprietatile sunt vechii greci si chinezii. Egiptenii considerau Oregano o planta sacra a lui Osiris.

Din frunzele plantei este extras uleiul de Oregano care contine carvacrol, timol, borneol, flavonoide, acid rozmarinic,terpenoizi, steroli, vitamina A si vitamina C, compusi cheie cu rol antiviral, antibacterian, antifungic si antiparazitar.


Uleiul de Oregano poate fi folosit in mod eficient in caz de raceala si dureri de gat. Acidul rozmarinic din componentaUleiului de Oregano are un efect antiinflamator cu rol inhibitor al enzimei ciclooxigenaza 2 similar cu ibuprofenul, aspirina si naproxenul.

Timolul si carvacrolul, sunt doua substante active cu rol in fluidizarea mucusului din plamani si eliminarea spasmelor bronhiale. Ele au rol si in tulburari digestive, prin calmare gastrica, ajutand in aceelasi timp si digestia.

Efectul antimicotic se datoreaza carvacrolului care blocheaza mult mai eficient dezvoltarea candidei albicans.


Efectul antifungic si antibacterian ofera o protectie impotriva bacteriei de genul Salmonella, Escherichia coli, Staphylococcus aureus si Klebsiella pneumoniae.


Printre ingredientele active ale uleiului de oregano se numără flavonoidele, cunoscute pentru excelentele lor efecte antioxidante, precum şi câteva uleiuri volatile foarte utile. Unul dintre acestea,  carvacrolul, are un puternic efect antimicrobian, astfel că poate distruge sau împiedica reproducerea bacteriilor sau ciupercilor.

Pentru cine recomandăm ?
  • Persoanelor care suferă de răceli comune sau simptome uşoare ale tractului respirator superior, pentru inhalaţii. - Persoanelor care suferă de infecţii ale cavităţii bucale, pentru gargară.
  • Persoanelor care suferă de probleme digestive, pentru uz intern.
  • Ca antioxidant, pentru a neutraliza efectele nocive ale radicalilor liberi, derivaţi din metabolismul celulelor.
  • Pentru uz extern, cu scopul de a trata pete, muşcături de insecte şi vânătăi şi a preveni infecţiile microbiene.


Observaţie: Toate produsele au Certificat de Control al Calităţii, Asigurarea Calităţii şi de bune Practici de Fabricaţie

Ştiaţi că ?

Ştiaţi că oregano era un foarte cunoscut supresor de tuse în Egiptul Antic, iar grecii antici îl foloseau pentru a-şi trata rănile? În Evul Mediu, oregano era folosit pentru a proteja alimentele împotriva fermentaţiei şi alterării.

 
Numărul de doze zilnice:
 
Conţinut
13mg Ulei de oregano
Atenţie !

Nu se recomandă femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează. Utilizaţi acest produs cu foarte multă grijă pentru a evita contactul cu ochii şi membranele mucoase.


Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Transport Gratuit

Transport gratuit pentru comenzile mai mari de 400 lei prin posta romana !

  • 88,77LEI