Mega Zinc

Mega Zinc

Stoc Nelimitat

Stocul la acest produs este nelimitat.

Zincul este unul dintre cele mai importante oligoelemente; participa la functionarea mai multor enzime. Se gaseste in fiecare celula a organismului, dar organismul uman nu dispune de un depozit important de zinc care sa poata fi utilizat in caz de deficienta. Prin urmare, avem nevoie continua de zinc. De aceea, in anumite cazuri (de exemplu in cazul persoanelor care locuiesc in zone populate, se hranesc necorespunzator), acesta trebuie suplimentat cu ajutorul unui produs modern.


Zincul este considerat "agentul de circulatie" al organismului deoarece controleaza si regleaza procesele metabolice, sistemele enzimatice, mentine integritatea celulelor, intra in componenta unor enzime vitale pentru organism de la cele care contribuie la dezvoltarea celulelor pana la cele care duc la sinteza testosteronului.

Deoarece zincul se acumuleaza in muschi, oase, piele, rinichi, pancreas, ochi, iar la barbati si in prostata, lipsa lui duce la o reducere a ritmului de dezvoltare al musculaturii si a capacitatii de raspuns a sistemului imunitar, scade capacitatea organismului de a lupta cu diverse boli, gripe, raceli conjunctivite etc.

 Asocierea de zinc cu vitamina C accelereaza vindecarea afectiunilor cailor respiratorii. De asemenea zincul participa la sinteza insulinei, joaca un rol important in mentinerea echilibrului acido-bazic al sangelui, este indispensabil in biosinteza proteinelor, a acizilor nucleici (ADN si ARN), intervine in dezvoltarea si maturarea aparatului reproducator, in functionarea normala a prostatei, regleaza capacitatea de contractie a muschilor, intervine si in activitatea cerebrala.

Cercetarile subliniaza nenumaratele efecte pozitive ale consumului de zinc: accelereaza vindecarea ranilor, amelioreaza anumite simptome provocate de prostata, poate trata anumite cazuri de sterilitate, elimina petele albe de pe unghii, poate fi util in anumite boli psihice etc. Stridiile , care au calitati afrodisiace, contin mari cantitati de zinc.

Studiile clinice au demonstrat de asemenea ca anumite cazuri de impotenta se pot ameliora printr-un consum suplimentar de zinc asociat cu vitamina B6.

 Persoanelor in varsta suferind de senilitate se recomanda un aport suplimentar de zinc asociat cu mangan iar femeilor suferind de tulburari menstruale se poate incerca o cura cu zinc inainte de a se trece la tratamente hormonale.

Atmosfera oraselor mari este saturata de plumb si cadmiu provenite din gazele de esapament, fumul de tigara, etc., sunt factori de risc pentru sanatatea populatiei. O deficienta de zinc in organism duce la fixarea cu mai mare usurinta a acestor metale toxice in organism.

Sportivii pierd in timpul antrenamentelor o cantitate mare de zinc in principal si datorita transpiratiei abundente cerandu-se suplimentarea alimentatiei lor cu zinc.

De asemenea zincul este necesar pentru producerea globulelor rosii si pentru desfasurarea optima a metabolismului acizilor grasi si a fierului, care sunt mult accelerate, producerea testosteronului, substanta de baza pentru cresterea masei musculare.

Surse importante de zinc sunt carnea, de vita, miel sau porc, fructele de mare, ouale, germenii de grau, semintele de dovleac, drojdia de bere, laptele degresat si mustarul. Cercetarile au demonstrat ca in SUA prin alimente se asigura organismului un aport de doar 8,6 mg pe zii in timp ce Food and Drug Administration recomanda un aport de 15 mg zilnic la un barbat adult din aceasta cauza fiind frecvente imbolnavirile cauzate de carenta de zinc. In Romania nu s-au desfasurat asemenea cercetari dar in mod sigur rezultatele nu sunt mai bune.

Zincul este un element chimic care participă la aproape toate procesele metabolice şi este prezent în fiecare celulă a corpului uman. Contribuie la funcţionarea normală a sistemului imunitar, menţinerea sănătăţii părului, pielii şi a unghiilor, menţinerea unui nivel normal de testosteron, hormonul sexual masculin, şi a unei funcţii mentale normale, în vreme ce datorită efectului său antioxidant inhibă procesele oxidative nocive.


  • Datorită efectului său antioxidant, este recomandat locuitorilor din zonele foarte poluate.
  • Persoanelor care nu consumă în mod regulat şi în cantităţi suficiente produse alimentare cu conţinut ridicat mare de zinc, precum carnea sau cerealele integrale.
  • Sportivilor şi persoanelor care execută munci fizice grele.
  • Tuturor celor aflaţi în situaţii pline de stres.


Deficienţele

Simptomele deficienţei de zinc pot include: probleme ale pielii, părului, unghiilor şi vederii, iar în cazuri mai uşoare, o perioadă prelungită de vindecare a rănilor. Dacă deficienţa este gravă poate conduce la nanism şi atrofie testiculară. **

 

Observaţie: Toate produsele au Certificat de Control al Calităţii, Asigurarea Calităţii şi de bune Practici de Fabricaţie

O tabletă de MegaZinc furnizează tot atât zinc cât 93 de ouă !

Ştiaţi că unele studii au arătat că suplimentarea cu zinc are efecte benefice în cazul diabetului? Pe lângă numeroaselele sale efecte benefice, zincul participă şi la metabolismul carbohidraţilor. Poate contribui la scăderea nivelului glicemiei în condiţii de repaus alimentar, a glicemiei postprandiale, a colesterolului total şi al trigliceridelor. *

 
 - 50mg Zinc (chelatat cu aminoacizi)

În cazul în care aţi avut probleme renale, adresaţi-vă medicului în prealabil, dat fiind faptul că zincul este eliminat din organism prin urină.Consumul de Mega Zinc este recomandat numai sub formă de tratament temporar!

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Transport Gratuit

Transport gratuit pentru comenzile mai mari de 400 lei prin posta romana !

  • 35,09LEI