Iron Plus

Iron Plus

Stoc Nelimitat

Stocul la acest produs este nelimitat.

Fierul este substanta minerala care face parte din clasa asa-numitelor oligoelemente. Denumirea de oligoelemente sau microelemente se refera la faptul ca organismul nostru are nevoie de ele doar in cantitati foarte mici, chiar daca sunt vitale. Fierul este responsabil in primul rand de transportul oxigenului in organism, dar acesta indeplineste si o serie de alte sarcini.

Vital pentru sinteza hemului din globulele rosii (hematii) si a pigmentului muscular (mioglobina) este fierul, de asemenea el este esential pentru enzimele celulare din grupa citocromilor, care asigura procesele de respiratie celulara.

Desi organismul poate sintetiza in cantitati mici unele vitamine sinteza oligoelementelor si, prin urmare, a fierului, este imposibila. Fierul este obtinut exclusiv din alimente dar chiar si asa doar 2-10% din fierul continut in alimente este absorbit si intra in circulatia sanguina. Cantitatea de oxigen care ajunge la creier, inima, ficat, muschi si alte tesuturi depinde in primul rand de fier de asemenea el faciliteaza cresterea, sporeste rezistenta organismului la boli, impiedica aparitia oboselii, previne instalarea anemiei, care e consecinta deficientei de fier, si reda tonusul natural al pielii.

Femeile pierd de doua ori mai mult fier lunar in comparatie cu barbatii, fierul si calciul sunt cele doua minerale care lipsesc cel mai adesea din alimentatia femeilor. In medie o femeie are nevoie de 1,5 mg de fier zilnic dar femeile insarcinate si mamele care alapteaza au nevoie de 3-3,5 mg. Este aproape imposibil sa se asigure fierul necesar organismului numai din alimentatie deoarece o mie de calorii contin circa 6 mg de fier dar numai 10% din aceasta cantitate poate fi absorbita de organism deci este necesara o cantitate imensa de alimente pentru asigurarea necesarului. Iron Plus Calivita suplineste aceasta cantitate necesara organismului uman.

Un procent de 10-15% din sugari, copii, adolescenti, gravide, sportivi si persoanele in varsta sufera de pe urma deficientei de fier care se manifesta prin scaderea capacitatii de concentrare, a atentiei si a nivelului de inteligenta in general. De asemenea consumul regulat de ceai si cafea duce la cresterea necesarului de fier, iar fosfoproteinele din oua si faina integrala reduc asimilarea fierului. Cea mai usoara forma de asimilare a fierului este cea chelata, prin chelatare fierul sau alte minerale si oligoelemente sunt transformate in substante usor digerabile, produsele care contin fier chelatat sunt absorbite de 3-10 ori mai eficient decat cele clasice si nu produce dereglari ale digestiei. De asemenea preparatele moderne cu fier mai contin si vitamina C si bioflavonoide, deoarece acestea ajuta la absorbtia fierului, accentuand efectele sale benefice asupra organismului.

Cateva atentionari sunt totusi necesare :
- femeile insarcinate sau care alapteaza trebuie sa consulte medicul inainte de a incepe sa consume suplimente cu fier sau diverse preparate multivitaminice, care contin o cantitate mare de fier;
- nu se recomanda administratrea de preparate cu fier barbatilor care consuma alte preparate cu multivitamine si multiminerale decat in cazul in care sufera de deficit de fier;
- fierul chelatat se poate consuma impreuna cu vitamina E si C, aceste vitamine pastrandu-si nestirbita valoarea biologica;
- absorbtia fierului este redusa in caz de reumatism, micoze si herpes ;
- in revista Orthomolecidar Medicine, intr-un articol publicat in 1988, se afirma ca, in cazul unor infectii bacteriene, nu este indicat consumul de fier deoarece acesta este un factor important care ajuta la dezvoltarea bacteriilor.
- in caz de inflamatii, cea mai importanta proteina transportoare, transferina, iese din vasele de sange si, prin urmare, fierul nu poate fi folosit, acesta depunandu-se in tesuturi (hemocromatoza).
- cantitatile ridicate de fier din tesuturi si organe accelereaza procesele de formare a radicalilor liberi, prin urmare creste necesarul de antioxidanti.


Fierul contribuie la formarea celulelor sangvine sănătoase şi, fiind o componentă a hemoglobinei, joacă un rol important în absorbţia oxigenului şi transportul său către celule. Iron Plus este un produs complex  de o calitate excelentă, care conţine fier organic şi vitamina C pentru a creşte nivelul de absorbţie şi utilizare a oxigenului de până la patru ori, precum şi un complex de bioflavonoide din citrice.
 
Pentru cine recomandăm ?
  • Femeilor, în anii de fertilitate, pentru a suplimenta pierderile de fier datorate menstruaţiilor lunare.
  • Femeilor însărcinate, căci în perioada de sarcină consumul de fier este mai mare.
  • Pacienţilor suferind de anemie feriprivă pentru a-şi completa tratamentul.
  • Copiilor şi adolescenţilor care au nevoie de suplimentarea cu fier din cauza ritmului rapid de creştere.
  • Sportivilor, pentru a le acoperi necesarul mare de substanţe nutriţionale, vitamine şi minerale.
  • Persoanelor care urmează un regim alimentar strict de tip vegan.

 

Deficienţele

Carenţa de fier face ca unele aspecte ale existenţei noastre să fie mai dificile: printre simptomele posibile se numără paloarea, depresia, oboseala, durerile de cap, vertijul, căderea părului, deformarea membranelor mucoase din gură şi gât, funcţionarea deficitară a sistemului imunitar şi problemele cu glanda tiroidă.

Observaţie: Toate produsele au Certificat de Control al Calităţii, Asigurarea Calităţii şi de bune Practici de Fabricaţie

Ştiaţi că ?

O tabletă de Iron Plus furnizează tot atât fier cât 110 gr de ficat de vită sau 1 kg de piept de pui slab !

Ştiaţi că, potrivit unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 48.8% din populaţiile ţărilor evaluate suferă de anemie?* În majoritatea cazurilor, cauza acesteia o constituie carenţa de fier, în ciuda faptului că aceasta poate fi diagnosticată printr-o simplă analiză a sângelui şi este uşor de suplimentat.

 
Mod de administrare:
Numărul de doze zilnice:
 
Conţinut
- 30mg Vitamina C     - 14mg Fier   - 10mg Complex de bioflavonoide
Atenţie !
  • Femeile însărcinate şi cele care alăptează trebuie să se adreseze medicului înainte de a începe administrarea acestui produs.
  • Consumul permanent de cantităţi mari de fier poate fortifica procesele de peroxidare, crescând astfel necesarul de antioxidanţi al organismului.
  • În cazul administrării produselor complexe cu multivitamine, suplimentarea cu fier este recomandată numai dacă se constată o deficienţă de fier.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Transport Gratuit

Transport gratuit pentru comenzile mai mari de 400 lei prin posta romana !

  • 39,93LEI