Combaterea stresului prin tratamente naturiste

Posted by John Doe 04.05.2016 0 Comment(s)
 

 

In societatea contemporana stresul este factorul cel mai prezent in viata noastra. Fie ca vorbim de emotii pozitive (eustres) sau negative (distres), ajungem sa traim intr-o continua incordare care provoaca numeroase boli. Factorii care duc la aparitia disfunctionalitatilor sunt generati de evenimentele zilnice din viata noastra: un interviu pentru angajare, o cearta in familie, un examen greu, situatii stanjenitoare, criza de timp, frustrare, boli, traumatisme, etc.

 

Se spune ca stresul este cel mai periculos dusman al organismului. 80% dintre boli sunt cauzate din cauza actiunii stresului asupra organismului nostru. Dintre acestea le putem enumera pe cele mai frecvente: ulcerul si gastrita, boli cardiovasculare si hipertensiuni arteriale, dureri de cap, cancer, diabetul zaharat, dar si anxietate si depresie. In cazul persoanelor predispuse la diabet zaharat, specialistii avertizeaza ca stresul poate creste valorile normale ale glicemiei. Pentru cei care sunt diagnosticati cu probleme cardiovasculare, acest factor cotidian ii poate nelinisti si mai mult pe bolnavi. Ei pot face infarct sau accident vascular cerebral. Alte efecte negative cauzate de stres sunt tulburarile de vedere si de auz, prin modificarile suferite la nivelul sistemului nervos. Insomniile si depresiile sunt alte doua indicii ale unui sistem de viata nesanatos. Persoanele care ajung sa sufere de cele doua boli sunt predispuse unui stres acut, cauzat de pierderea unor persoane dragi sau situatii limita la care nu vad solutia. Acestea se izoleaza, se interiorizeaza si aduna un amalgan de sentimente negative care duc la aparitia depresiei si insomniei.

 

In plus, gesturile si miscarile ne tradeaza atunci cand avem de-a face cu o situatie stresanta: transpiram, ne incordam, suntem grabiti, devenim irascibili, frustrati, uitam de evenimentele din viata noastra si alegem sa ne izolam. Din cauza acestor situatii organismul nostru se poate schimba radical, apar simptome de foame, neliniste, caderi de calciu sau chiar pierderi de memorie.

 

Medicii recomanda combaterea stresului intrucat o viata sanatoasa inseamna adaptarea individului la situatiile interne si externe la care este supus. Printre cele mai eficiente metode sunt vitaminele naturiste, care printr-o serie de ingrediente nedaunatoare organismului ajuta la combaterea stresului, si implicit a prevenirii bolilor cauzate de acesta: accident vascular, infarct, insomnie, depresie, schizofrenie. Rhodiolin este un astfel de produs naturist care ajuta in tratarea, ameliorarea sau prevenirea bolilor cauzate de stres.